Monarke Amsterdam

Afgelopen halfjaar heb ik veel programmeerwerk en ook orgelkundig inzicht mogen bijdragen aan een werkelijk prachtig digitaal huisorgel: de Monarke Amsterdam. Met de volledige dispositie van de Oude Kerk Amsterdam, inclusief de galm, in stereo gesampled. De console is bijna een kopie van de Amsterdamse claviatuur; met een paar aanpassingen naar de moderne tijd: o.a. de klavieromvang en de mogelijkheid een zwelpedaal toe te wijzen aan een klavier.

De registerknoppen van palissander zijn nauwkeurig nagemaakt evenals al het lijstwerk, de bakstukken en de opschriften op de registerborden. Elke rij van 8 knoppen is gesplitst in twee rijen van vier zodat het meubel in de huiskamer niet te breed zou worden.

De klank is heel realistisch en voelt écht, mede dankzij de apart gesamplede mechaniekgeluiden. Het 12.2 audio-systeem heeft high-end luidsprekers in de bovenkast en twee subwoofers in de onderkast die naar de achterkant uitspreken. Links en rechts onder de lessenaar zijn twee tweeters verstopt die heel onopvallend de klank een nog ruimtelijker indruk geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *