Mijn koren

Ik ben dirigent van de volgende koren:

Cantorij van de Martinikerk te Doesburg

Deze cantorij is opgericht in 1928 als Hervormd Kerkkoor en vierde in 2018 haar 90-jarig bestaan. We werken aan prachtige kerkmuziek: psalmen, liederen, chants, motetten en anthems. We werken ca 18 keer per jaar mee aan de Hoofddienst in de Martinikerk en een enkele keer in de Galluskerk te Angerlo.

Bachkoor Doetinchem

Op 1 januari 2022 heb ik afscheid genomen van het Bachkoor, na 11 jaar heerlijk muziekmaken met vele hoogtepunten. Naast mijn werk in Doesburg en Ede leg ik de focus weer vooral op orgelspelen. Vanaf 1 mei 2010 was ik de trotse dirigent van dit koor (vroeger: Doetinchemse Bachvereniging). Een goed kamerkoor met een breed programma en heel enthousiaste leden. Ook in de corona-crisis oefenden we, maar op heel kleine schaal. Het koor is opgericht in 1951 om Bachcantates in de eredienst in de Catharinakerk te Doetinchem uit te voeren. Zie www.bachkoordoetinchem.nl.

Halleluja Doetinchem

Sinds 2005 dirigeer ik dit grote en enthousiaste koor. De toestroom van jonge mensen is overweldigend en maakt het zeer de moeite waard met dit koor te werken. We hebben regelmatig assistentie van stempedagogen, en hebben (als de corona-crisis weer voorbij is…) leuke repetities waar werken aan een mooie koorklank en bezielde interpretatie hand in hand gaan met een prettige sfeer. Zie www.halleluja-doetinchem.nl.

Per 1 juli 2023 neem ik afscheid van Halleluja, al leid ik het koor met heel veel plezier; ik wil het toch iets rustiger aan gaan doen en me zoveel mogelijk op het orgelspelen richten.

En verder…

In Vorden leid ik vier keer per jaar een leuke ad hoc Cantorij, die ook ieder jaar een prachtig Festival of Lessons and Carols uitvoert in de Dorpskerk.

In Angerlo/Doesburg leidde ik vanaf de oprichting in juli 2018 het koor Free Voices, met maandelijkse repetities. Dit koor zingt klassieke muziek en popmuziek met een boodschap, en werkt bijvoorbeeld mee aan herdenkingsbijeenkomsten zoals op Allerzielen ieder jaar in Doesburg. Ik heb afscheid genomen als dirigent van Free Voices per 1 december 2021.