Mijn koren

Ik ben dirigent van de volgende koren:

Cantorij van de Martinikerk te Doesburg

Deze cantorij is opgericht in 1928 als Hervormd Kerkkoor en vierde in 2018 haar 90-jarig bestaan. We werken aan prachtige kerkmuziek: psalmen, liederen, chants, motetten en anthems. We werken ca 18 keer per jaar mee aan de Hoofddienst in de Martinikerk en een enkele keer in de Galluskerk te Angerlo. Vanwege de corona-crisis repeteert de cantorij nu niet, maar oefenen we elke week met een kleine groep zangers op zondagmorgen een uur voor de dienst.

Bachkoor Doetinchem

Sinds 2010 ben ik de trotse dirigent van het Bachkoor Doetinchem (vroeger: Doetinchemse Bachvereniging). Een goed kamerkoor met een breed programma en heel enthousiaste leden. Ook in de corona-crisis oefenen we, maar op heel kleine schaal. Het koor is opgericht in 1951 om Bachcantates in de eredienst in de Catharinakerk te Doetinchem uit te voeren. Zie www.bachkoordoetinchem.nl.

Halleluja Doetinchem

Sinds 2005 dirigeer ik dit grote en enthousiaste koor. De toestroom van jonge mensen is overweldigend en maakt het zeer de moeite waard met dit koor te werken. We hebben regelmatig assistentie van stempedagogen, en hebben (als de corona-crisis weer voorbij is…) leuke repetities waar werken aan een mooie koorklank en bezielde interpretatie hand in hand gaan met een prettige sfeer. Zie www.halleluja-doetinchem.nl.

En verder…

In Vorden leid ik vier keer per jaar een leuke ad hoc Cantorij, die ook ieder jaar een prachtig Festival of Lessons and Carols uitvoert in de Dorpskerk.

In Angerlo/Doesburg leid ik het koor Free Voices, met maandelijkse repetities. Dit koor zingt klassieke muziek en popmuziek met een boodschap, en werkt bijvoorbeeld mee aan herdenkingsbijeenkomsten zoals op Allerzielen ieder jaar in Doesburg.