Kerkmuziek

Musica Religiosa

Een unieke webradio opgezet door de IKON: 24 uur per dag online kerkmuziek beluisteren. Zeer de moeite waard.

Kleine opmerkingen zijn misschien dat de tracks soms nogal uit hun verband worden gerukt: het zou aardig zijn als sommige tracks (bijvoorbeeld misdelen) wat meer bij elkaar zouden worden gehouden. De tussenruimtes zijn zo kort dat het soms niet eens opvalt dat er een heel ander stuk begint.

Ook is duidelijk te horen dat het Windowsmedia formaat wordt gebruikt met zware compressie (het typische bonken in de klank). Ogg Vorbis of MP3 met iets minder compressie zou veel beter klinken.

Dick Wursten

Homepagina van de Antwerpse predikant Dick Wursten, boordevol interessante bespiegelingen op het raakvlak van theologie, hymnologie en kerkmuziek.

PKN.nl/kerkmuziek

Informatie over de kerkmuziek-gerelateerde activiteiten van het Landelijk Dienstencentrum van de Protestantse Kerk in Nederland

Biblija.net, lees de bijbel online

Natuurlijk leest de bijbel het best uit de hand, maar op deze prachtige site kun je handig zoeken, en vertalingen vergelijken.

Kerklied.net

Informatieve site van de Interkerkelijke Stichting voor het Kerklied in Nederland. O.a. nieuws, evenementen, liedsuggesties bij het leesrooster en informatie over zondagsliederen.

Verder een uitgebreide collectie links.

Syndicate content