Digitale vrijheid

Stichting Vrijschrift.org Nederland

De Stichting Vrijschrift.org Nederland wil dat dingen met een niet-proprietair karakter zoals bijvoorbeeld vrije software en oude teksten en afbeeldingen uit het publieke domein stevig verankerd blijven in de samenleving.

Dit om te voorkomen dat straks alle publieke ruimte in het Internet verdwijnt door de macht van (kartels van) multinationals en doorgeschoten lobby en wetgeving.

Bits of Freedom

Bits of Freedom is een onafhankelijke stichting die opkomt voor digitale burgerrechten. Door aandacht te vragen in de politiek wanneer digitale burgerrechten in de knel komen. Door heldere informatie te geven via website en nieuwsbrief. Door ontwikkelingen te becommentariëren in de media. En door publiekscampagnes te organiseren als Spot the Cam en de Big Brother Awards.

Nieuwe informatietechnologie brengt veel voordelen maar kan soms ook diep ingrijpen in de vrijheid en privacy van burgers. Of het nu gaat om camera’s als wondermiddel voor veiligheid, de heksenjacht op peer-to-peer gebruikers door de muziekindustrie, censuur door filtersoftware, het bewaren van verkeersgegevens en de irritatie bij het ontvangen van spam.

Syndicate content