Duurzaamheid

Atalanta

Heerlijk leesvoer!

Petitie tegen geldverspilling bij het Europees Parlement

Dit mailtje kreeg ik vandaag van een bekende en ik denk dat het wel een zinnige actie is:

Zoals de meeste mensen bekend bestaat binnen het Europees Parlement een ingeburgerd gebruik als gevolg waarvan één maal per maand het volledige Europese Parlement met alle medewerkers en een bijna complete kantoorinventaris voor enkele dagen verhuist van Brussel naar Straatsburg. De enige reden hierachter is dat Frankrijk dit zo graag wil. 99% van de rekening - op jaarbasis ongeveer 200 miljoen euro - wordt toch betaald door de andere aangesloten landen.

Thans hebben een aantal Europarlementsleden van verschillende partijen en uit verschillende landen een actie op touw gezet om aan deze belachelijke geldverspilling een eind te maken. Zij hebben hiervoor één miljoen handtekeningen nodig zodat dit onderwerp op de agenda van de Europese commissie kan worden gezet. Binnen enkele dagen zijn er een 120.000 handtekeningen binnen maar dit moeten er dus één miljoen worden.

Week van de Vooruitgang

snelle fietsVan vrijdag 16 sept t/m donderdag 22 sept 2005. Plaats: allerlei gemeenten.

Dat onze verslaving aan mobiliteit grenzen bereikt mag duidelijk zijn. Op geen enkel ander terrein worden 881 doden (denk je eens in: 30 schoollokalen vol mensen!) en een veelvoud daarvan aan gewonden per jaar als neveneffect geaccepteerd als in het gemotoriseerde verkeer.

Ligfietsplaza

Challenge HurricaneAlles maar dan ook alles over het efficiëntste vervoermiddel dat er is.

Je laat het milieu schoon achter én je komt altijd gelegen! Laughing out loud

Syndicate content