Audio/Midi

Nederlandstalig LilyPond forum

Een gloednieuw, Nederlandstalig forum voor gebruikers van het muzieknotatieprogramma LilyPond.

Musica Religiosa

Een unieke webradio opgezet door de IKON: 24 uur per dag online kerkmuziek beluisteren. Zeer de moeite waard.

Kleine opmerkingen zijn misschien dat de tracks soms nogal uit hun verband worden gerukt: het zou aardig zijn als sommige tracks (bijvoorbeeld misdelen) wat meer bij elkaar zouden worden gehouden. De tussenruimtes zijn zo kort dat het soms niet eens opvalt dat er een heel ander stuk begint.

Ook is duidelijk te horen dat het Windowsmedia formaat wordt gebruikt met zware compressie (het typische bonken in de klank). Ogg Vorbis of MP3 met iets minder compressie zou veel beter klinken.

Orgels in Utrecht

Deze site geeft een overzicht van orgels in de provincie Utrecht, geordend op plaatsnaam. Van ieder orgel een beschrijving, de dispositie en een afbeelding. Ook steeds meer geluidsvoorbeelden. De site is nog groeiend.

Groovizm

Site van een van mijn allerbeste vrienden die prachtige MP3-tracks maakt en online heeft staan.

The Silvis Woodshed

Een grote verzameling MIDI-bestanden van koorwerken, gesequenced door George Silvis, bedoeld als methode om partijen te oefenen. Bijzonder handig!

ChoirMidi.nl

Een flinke verzameling MIDI-bestanden bij vele bekende koorwerken, aangelegd door Piet Mennen. Bijzonder handig om partijen mee te oefenen.

Mutopia

Het Mutopia-project is een gestaag groeiende verzameling bladmuziek die voor het grootste deel in het publieke domein valt. De muziek is gezet met Lilypond.

Van alle muziek zijn de Lilypond-bestanden beschikbaar zodat je bijvoorbeeld een uitdraai kunt maken op een ander formaat, of losse partijen kunt afdrukken. Daarnaast zijn van elk werk PDF-bestanden beschikbaar op A4- en Letter-formaat, en een MIDI-bestand.

MidiOrgue.fr

Een site met alle orgelwerken van Bach in MIDI-formaat. Handig is dat alle tijden erbij staan. Natuurlijk moet je even luisteren naar het begin om te kijken of die tijden kloppen Smiling

Verder ook MIDI-files van alle orgelwerken van Alain, Pachelbel, Marchand en Mendelssohn. En van enkele stukken van Buxtehude, Bruhns, Frohberger en Schumann. Een behoorlijke prestatie!

ORGANLive

Live orgelmuziek-streams. Leuke programmering, je kunt ook muziek aanvragen.

Update 13 aug 2005: www.organlive.com schijnt uit de lucht te zijn, hoewel het radiostation wel werkt. Hopelijk keert de bijbehorende portal weer terug Sad

Update 17 aug: weer terug!

Organs and Organists Online

Fraaie (Engelstalige) site met informatie, foto’s en geluidsopnamen.

Syndicate content