Online bladmuziek

Sibley Music Library

De Sibley Music Library van de universiteit van Rochester zet momenteel een enorme collectie ingescande partituren uit het publieke domein online. Uiteindelijk zullen deze ook worden opgenomen in de Petrucci Music Library (IMSLP).

International Music Score Library Project

Het International Music Score Library Project wil de grootste online bibliotheek worden van alle bladmuziek die in het publieke domein is, of waarvan verspreiding door de componisten wordt toegestaan onder licenties zoals Creative Commons. Er is al een zeer grote hoeveelheid voornamelijk ingescande partituren beschikbaar, maar ook worden nieuw gezette muziekwerken uit bijvoorbeeld het Werner Icking-archief of de CPDL toegevoegd.

Archiv der Kreuznacher-diakonie-kantorei

Een grote verzameling bladmuziek voor koor, met of zonder instrumenten, en ook orgel-solo. Ontstaan vanuit de kerkelijke praktijk; bevat heel veel bruikbare partituren van allerlei voor de liturgie geschikte muziek.

SheetMusicFox

Een enorme hoeveelheid ingescande partituren van muziek in het publieke domein. Heel geschikt om opnieuw te zetten voor projecten als Mutopia, CPDL, etc.

Gutenberg Sheet Music Project

Subproject van het Gutenberg-project dat bladmuziek in het publieke domein toegankelijk wil maken via het Internet, met behulp van gescande partituren die opnieuw kunnen worden gezet.

Dick Wursten

Homepagina van de Antwerpse predikant Dick Wursten, boordevol interessante bespiegelingen op het raakvlak van theologie, hymnologie en kerkmuziek.

RowyNet

RowyNet is de grootste site in het Nederlandstalige gebied met gratis partituren die u zonder verplichtingen kunt downloaden. Inmiddels zijn het er meer dan 1.100, waaronder veel muziek voor orgel. Ook kunt u online gratis een muzieklexicon raadplegen in maar liefst vier talen.

Copy-Us Internet-muziekuitgeverij

Bevat een flink aantal gratis te downloaden muziekwerken, waaronder circa 30 contemporaine orgelstukken van verscheidene (voornamelijk Duitse) componisten. Tijdsduur en moeilijkheidsgraad worden duidelijk aangegeven.

Patrick Hopper

Patrick Hopper heeft enkele fraaie stukken op zijn site staan die vrij verspreid en uitgevoerd mogen worden, o.a. een feestelijk Christmas Carillon voor orgel.

Alle bladmuziek van J.S. Bach

Het navigeren over deze Koreaanse site is even wennen, maar hier kun je de volledige werken van Johann Sebastian Bach als PDF-bestanden downloaden. Het zijn ingescande partituren van een oude uitgave. Veel alt- en tenorsleutels. Smiling Bij de cantates zijn alleen klavieruittreksels ingescand, niet de orkestpartijen.

Verder zijn er ook MIDI- en MP3-bestanden te beluisteren via een speciale plug-in, die echter wat browsers betreft ietwat eenkennig is.

Tip: Klik op de “W” om naar de werkenlijst te gaan.

Syndicate content