OpenOffice.org

Heb je een illegaal gekopiëerde versie van MS Office op je PC staan? Gooi die er dan direct af en download OpenOffice.org.

Dit is een compleet en krachtig pakket met een tekstverwerker (Writer), rekenblad (Calc), presentatieprogramma (Impress) en een vector-georiënteerd tekenprogramma (Draw). Je kunt gewoon documenten uit Word en andere MS-programma’s openen. Dat is de verdienste van de programmeurs van OpenOffice.org, want Microsoft heeft haar bestandsformaten niet gedocumenteerd. Zelfs verschillende versies van Word hebben moeite met elkaars bestanden.

OpenOffice.org heeft ook een eigen documentformaat, dit is een officiële Internetstandaard geworden: het OASIS OpenDocument formaat. Doordat de manier waarop uw documenten opgeslagen worden volgens een publieke standaard gebeurt (i.t.t. MS Office) hebt u de garantie dat uw documenten tot in lengte van jaren toegankelijk blijven. Daarnaast kan OpenOffice.org vele andere formaten openen, veel meer dan MS Office (MS heeft er immers een belang bij dat uw documenten opgesloten zitten in hun eigen proprietairy bestandsformaten).

Er zijn ook veel meer exportmogelijkheden: met 1 muisklik maakt u in alle onderdelen van OpenOffice.org compacte PDF-documenten van prima kwaliteit aan. En presentaties kunnen zelfs opgeslagen worden in het Flash-formaat!

OpenOffice.org is beschikbaar voor Windows, Linux en Macintosh. Zeker de recent verschenen versie 2.0 is onverslaanbaar in compatibiliteit en gebruiksgemak. OpenOffice.org 2.0 bevat ook een databaseprogramma (Base).

Gratis en legaal te downloaden en beschikbaar in het Nederlands. Doen!