Pak 's an voor Pakistan

6 Nov 2005 - 15:30
6 Nov 2005 - 16:00

Benefietconcert op verschillende locaties in Zelhem. Het hele programma duurt van 14.00 tot 17.00 uur.

Programma orgelconcert (Lambertikerk, 15.30-16.00):

1. Concert voor orkest in a kleine terts.
- Een muzikaal hoogstandje van twee grote jongens: Het concerto is geschreven door Antonio Vivaldi, en gearrangeerd voor orgel door Johann Sebastian Bach. De delen: snel - langzaam - snel.

2. Pari Intervallo, geschreven door Arvo Pärt
- Van deze Letse componist, dit jaar 70 geworden, een werk dat ter nagedachtenis werd geschreven aan de dood van een vriend. Opgedragen aan de slachtoffers van de ramp in Pakistan. Heel sober en toch met een indringende spanningsboog.

3. Nun komm’ der Heiden Heiland, van Johann Sebastian Bach.
- Vooruitlopend op de komende Adventstijd, een prachtige bezonken melodie van Bach die de verwachting van de komst van Christus op Aarde verbeeldt.

4. Litanies, van Jehan Alain.
- Jehan Alain kwam op 29-jarige leeftijd om tijdens gevechten in de Tweede Wereldoorlog. Zijn Litanies (klaagzangen) verbeelden een roep, een klaagzang die telkens herhaald wordt. Desondanks is het een spetterend stuk orgelmuziek dat niet voor niets grote bekendheid geniet.

Meer info vermeldt de aankondiging op de lokale televisie:

ZELHEM - ‘Pak ‘s an voor Pakistan’ luidt het motto van benefietoptredens in Zelhem naar aanleiding van de aardbeving in Pakistan en de inzamelingsactie op televisie.

In cultureel centrum de Brink, ‘t Witte Paard en de Lambertikerk in Zelhem is zondag een programma met optredens van EigenWijs, Gerie Groot Zwaaftink, Christelijk mannenkoor Zelhem, De Boerinnekes, Jailshakers, Harmonieorkest Prinses Juliana, Upsesjun, Iesselschotsers en Wilbert Berendsen.

Elk optreden duurt een half uur en het publiek wordt getrakteerd op muziek, zang, cabaret en dans. Daarna wordt publiek in een kwartier in de gelegenheid gesteld van locatie te wisselen voor een optreden naar keuze. Na elk optreden wordt met de pet rondgegaan voor de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan.

Het programma start 14.00 uur en om 16.45 uur is het programma afgelopen. Het geld zal worden gestort op giro 800800.