Concerten

Iedereen is van harte welkom op een paar prachtige concerten die ik deze week geef:

Op donderdag 24 augustus in Doesburg, en op zondag 27 augustus in Groenlo. Entree resp. €5,50 en €5,—. Daarnaast twee gratis toegankelijke marktconcerten in Zelhem op 25 augustus en Vorden op 31 augustus.

Op de eerste drie concerten speel ik de magistrale Suite opus 5 van Maurice Duruflé. In Doesburg verder omlijst met Mendelssohn, Albright en Tailleferre, in Groenlo met Franck en Alain. In Vorden klinken C. Ph. Em. Bach, Mendelssohn en Lefébure-Wely. Ik hoop een ieder graag op een van de concerten te ontmoeten!

Duruflé’s Suite heb ik in 1997 op mijn UM-examen gespeeld. Deze zomer heb ik afgewisseld met vakantie-momenten Franck’s Fantasie in C en de Final ingestudeerd. Heerlijke stukken muziek, vanaf de eerste dag dat je ze studeert. Ook Albright’s “Organbook III, Volume II” heb ik deze zomer ingestudeerd omdat ik dat ooit eens had horen spelen door Huub ten Hacken en er erg door was getroffen. Ik ken weinig écht contemporaine, redelijk atonale muziek die toch zo beeldend en toegankelijk is. De mooie melodiek en vermoedens van tonaliteit, en “Spielfreudigkeit” zijn opvallend. Zeer de moeite waard, hoewel bepaald niet eenvoudig.

Bij dezelfde gelegenheid speelde Ten Hacken ook de Nocturne van Tailleferre, een heel mooi sereen stuk dat eigenlijk voor blazers is geschreven maar later door haarzelf voor orgel bewerkt. Ik voeg het als rustpunt in het Doesburgse programma in na Albright, en vóór Duruflé’s Suite.